BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Vodafone-t megjárt főnökre cseréli vezérigazgatóját a Yettel Magyarország

Szeptembertől Igor Prerovsky váltja Peter Gazikot a Yettel Magyarország vezérigazgatói pozíciójában. Gazik visszatér Szlovákiába, Prerovsky fintech területről érkezik.

A PPF Telecom Group, a Yettel Magyarország többségi tulajdonosa bejelentette, hogy Igor Prerovskyt nevezi ki a magyarországi vállalat új vezérigazgatójává, szeptembertől veszi át a szervezet vezetését, és egyben csatlakozik a PPF telekommunikációs üzletágát vezető csapathoz is.

Igor Prerovsky szeptembertől veszi át az irányítást.
Fotó: Yettel

Igor Prerovsky azt követően tér vissza a PPF-hez, hogy négy évig az Európa és a Közel-Kelet régióban a digitális vállalkozásépítésben és -fejlesztésben vezető szerepet betöltő Creative Dock Groupnál fintech területen vezetett pénzügyi és telekommunikációs projekteket. 2006 és 2019 között a Home Creditnél, a PPF Group globális lakossági pénzügyi üzletágánál dolgozott vezető pozíciókban, és irányította a Home Credit egyesült államokbeli, vietnámi és kínai szervezeteit.

A Yettel Magyarország vezérigazgatójává való kinevezéssel egyben visszatér a távközlési üzletágba is, mivel 2000 és 2006 között az Oskar Mobile (2005 óta Vodafone Csehország) márkastratégiáért és kommunikációért felelős alelnökeként dolgozott.

A szakember Peter Gazikot váltja a vezérigazgatói poszton, aki 2021 óta vezeti a Yettel Magyarországot. Az itt töltött közel három év után Peter Gazik visszatér Szlovákiába, ahol szintén a PPF tulajdonában levő szlovák televízió- és médiacsoport, a Central European Media Enterprises (CME) vállalathoz tartozó TV Markíza vezérigazgatójaként folytatja munkáját.

Arab befektető készül bevásárolni magát a Yettelbe

A jelenleg kezdeti tárgyalási szakaszban lévő ügylet része lehet a szerb, a bolgár és a magyar Yettel, valamint a Cetin leánycég részleges eladása.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.