BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Berlin,,24,November,2023:,Google,Pixel,8,Pro,-,High

A Google újra beleveti magát a mobilháborúba, érkeznek az új Pixel telefonok

A Google nem adja fel, újra beszáll a mobilháborúba. Augusztus közepén piacra dobja az új, Pixel 9 készülékcsaládot, mellé a Pixel Watch okosóra és Pixel Buds fülhallgató is érkezik. A Google az állítja, hogy a Gemini generatív mesterséges intelligenciával felszerelt készülékek képesek lehetnek felülmúlni az Apple- és a Samsung-modelleket.

A Google új telefonokat, okosórákat és fülhallgatókat dob piacra, hogy ismét harcba szálljon az Apple és a Samsung ellen. Az új szériát összekötik a mesterséges intelligenciával.

Berlin,,24,November,2023:,Google,Pixel,8,Pro,-,High
Pixel 9
A Pixel 9-es szériát a Google saját, Gemini generatív mesterséges intelligenciájával szerelték fel / Fotó: Shutterstock

A Google hetekkel az iPhone 16 bemutatása előtt rántotta le a leplet a Pixel készülékcsaládról. A cég azt állítja, hogy az új telefonjuk használja ki a legjobban az MI-t a jelenleg kapható mobilok közül.

A Google a Pixel eddigi külsőjét is hátrahagyja az ívelt dizájnnal együtt.

A Google ugyan uralja az internetes keresőmotorok piacát, de a technikai eszközök esetében jócskán lemaradt az uralkodó amerikai és koreai márkáktól. A vállalatnál most azon dolgoznak, hogy szűkítsék a szakadékot, és felzárkózhassanak a Samsung és iPhone készülékek mögé. Ennek érdekében az év elején még Rick Osterloh-t is kinevezték hardverekért felelős vezetőnek, hogy fellendítse az üzletágat. A cél a Google piacvezető szoftvereit tervezi párosítani a hardvereikkel. Ha ez sikerül, akkor a Google a hardverek között az mesterséges intelligencia úttörője lehet.

A Google a következő készülékeket dobja piacra még az Apple új iPhone 16-os családja előtt:

  • Pixel 9
  • Pixel 9 Pro
  • Pixel 9 Pro XL
  • Pixel 9 Pro Fold
  • Pixel Watch 3
  • Pixel Buds Pro 2

A telefonokat felszerelik a Google Assistant továbbfejlesztett változatával, illetve a Gemini generatív mesterséges intelligenciával is. A Pixel például olyan megoldásokat is kínál majd, hogy a hozzávalók lefotózása után ételreceptötleteket ad az MI.

A Pixel 9 a megjelenésekor 799 dolláros árról indul majd, ami átszámítva körülbelül 285 ezer forint. A készülék 2024. augusztus 22-én kerül a boltok polcaira. A Pro verziók 999 (350 ezer) és 1099 dollárba (390 ezer) kerülnek majd. A Samsung összehajtható telefonjaira hajazó Pixel 9 Fold 1799 dolláros (640 ezer) áron lesz elérhető. A Fold készülék szeptember 4-től lesz kapható.

A Pixel okosórái felvehetik a versenyt az Apple Watch órákkal

Az új Pixel Watch termékcsalád tartalmaz egy 45 millimétere XL változatot. Az óra továbbfejlesztett kijelzője nagyobb aktív felületet és kétszeres fényerőt kap az elődeihez képest. A Google azt ígéri, hogy az okosóra 24 órát bír ki egy töltéssel és a Google TV-t is lehet vezérelni vele.

Az óra 349 dollárról indul majd, a legdrágább verziója pedig 499 dollár lesz. A Pixel Watchot szeptember 10-én küldik a boltokba.

A Pixel Buds fülhallgatókat sikerült 27 százalékkal kisebbre megtervezni, illetve a tömegéből is veszített 24 százalékot. A Buds új A1 csipet kapott, egy töltéssel akár 8 órát is kibír. A füles 229 dollárba kerül majd. 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.