BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Soha nem választotta még ennyi magyar turista Németországot

Az első háromnegyed évben közel öt százalékkal, önmagában szeptemberben pedig 6,6 százalékkal több vendégéjszakát generáltak a németországi beutazó turizmusnak az útra kelő magyarok.

A harmadik negyedév végének eredményére alapozva újabb csúcsdöntés előtt áll a németországi beutazó turizmus:

január és szeptember között a Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint 68,1 millió külföldi vendégéjszakát jelentettek a több mint tíz ággyal rendelkező szálláshelyek, ami négy százalékkal haladja meg az előző év ugyanezen időszakának eredményét.

Az idén először csak a szeptember három százalékkal lépte át a 8 millió külföldi vendégéjszaka-volumen határát, amely így megduplázza 2003 szeptemberének eredményét – derült ki a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviseletének tájékoztatásából.

Az egész szezon alatt kitartó nyárias, napos időjárás megnövelte Németország vonzerejét üdülési desztinációként, míg az erős gazdasági keretfeltételek a fontos küldőpiacokon szintén hozzájárultak az utazási kedv növekedéséhez – kommentálta az adatokat Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke.

Fotó: AFP

Úgy látja, a kedvező folyamatban fontos szerepet játszik Németország erős pozicionálása a nemzetközi versenyben: a GfK Anholt nemzetmárkákat rangsoroló indexét a szövetségi köztársaság vezeti, amely a Világgazdasági Fórum Globális versenyképességi listáján pedig a harmadik helyén található. Petra Hedorfer szerint kiemelt figyelem övezi a tematikus kampányaikat is, mindezek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy 2018 sorrendben a kilencedik rekordév lehet a Német Turisztikai Hivatal életében.

Eközben a Németországba irányuló magyar turizmus ugyancsak töretlenül fejlődik, a harmadik negyedév végén továbbra is stabil növekedést mutat.

Január és szeptember között a Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes adatai alapján csaknem 611 ezer magyarokhoz köthető vendégéjszakát jelentettek a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyek, ami 27 ezerrel, azaz közel öt százalékkal haladja meg az előző év hasonló időszakának forgalmát.

Csak szeptembert tekintve, a Németországban töltött magyar vendégéjszakák száma mintegy 76 ezer volt, ami 6,6 százalékkal szárnyalta túl a tavalyi adatot. Czeiszing Miklós, a DZT magyarországi vezetője úgy összegzett, hogy az első kilenc hónap számai alapján várhatóan az idén újfent rekordot dönt a Németországba irányuló magyar turizmus.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.