BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ezek az úti célok vonzzák leginkább a magyarokat

Általában a nők azok, akik az utakat kiválasztják, majd megvásárolják. A tavalyi csúcsot augusztus 18-a tartja, mert ezen a napon utazott a legtöbb magyar turista külföldre. 

Ha nyaralásról van szó, a magyarokat leginkább Görögország és Egyiptom vonzza. Tavaly az utazók 45 százaléka választotta az egyiket a két úti cél közül. A legnagyobb hazai online utazásközvetítő iroda, az Invia.hu friss, saját adatain alapuló elemzése szerint a honfitársaink a legszívesebben a repülős, ötcsillagos szállodai elhelyezéssel járó, all inclusive ellátást biztosító, nyolc napos utazásokra költenek – olvasható az Invia nevű utazásközvetítő közleményében.

A múlt évben a legkedveltebb utazási időpont az augusztusi hosszú hétvége volt, amikor egyszerre legalább 2500 magyar turista tartózkodott külföldön. A Invia kínálatában szereplő

legdrágább tavalyi utazás pedig 8 848 000 forintba került, ami egy atom meghajtású jégtörő hajóval az Északi-sarkon eltöltött vakációt tartalmazott.

„A legnépszerűbb úti célok közt Görögország áll az első helyen, ahol a megrendelt utak alapján a magyarok 23 százaléka töltötte a nyaralását. Ezen belül is a legtöbben Krétát és Zakhyntost keresték fel. A második legkedveltebb célpontnak Egyiptom számított, amit a hazai turisták 22 százaléka választotta, ott is elsősorban Hurghadát és Sharm-el Sheikhet“ – mondta Zakar Jozef, az invia.hu ügyvezetője.

A szakember hozzátette, az utasok ezeket a célállomásokat a magas minőség, a rendezett strandok, a tiszta tenger és a kiegészítő szolgáltatások széles választéka miatt választják, de a bekerülési költség sem volt utolsó szempont.

Egy felnőtt görögországi utazásának átlagára 150 575 forinttól, míg egy egyiptomi üdülésé 184 531 forinttól már elérhető volt.

Fotó: Pixabay

Az említett úti célokat népszerűségben Törökország, Tunézia, Horvátország és Olaszország követték.

A legnagyobb utasforgalom a múlt esztendőben a júniustól szeptemberig tartó időszakra esett. Az Invia.hu adatai szerint ez a magyaroknál már megszokottnak is tekinthető. 2018-ban a turisták 76 százaléka erre az időszakra foglalta le az átlagosan nyolc napot felölelő utazásait.

A közlemény szerint a magyarok az all incluse ellátást és az ötcsillagos hotelek kényelmét részesítik előnyben. A preferencia rangsorban ezt követik a négy csillagos szállodai foglalások, illetve a félpanziós étkezések. Az Invia.hu ügyvezetője szerint ezek hátterében a légi közlekedés térnyerése áll. A legtöbb nyaralóhelyre ugyanis repülővel jutnak el az utasok. Beszédes adat, hogy az egyéni utak száma – amely a ranglétrán a második helyet foglalja el a légi közlekedés után – tízed annyi, mint az eladott repülősöké.

A Invia.hu adataiból, ami több mint száz utazási iroda összes ajánlatát tartalmazva a teljes magyar piacra biztosít rálátást, az is kiderült, hogy az utazási irodát választók többségének életkora a tavalyi évben 42 és 44 év között volt. Általában a nők azok, akik az utakat kiválasztják, majd megvásárolják. Elemzésük szerint a tavalyi csúcsot augusztus 18-a tartja, mert ezen a napon utazott a legtöbb turista külföldre.

A 2018-as év TOP listája

- Legkedveltebb ország: Görögország és Egyiptom

- Legkedveltebb úti cél: Hurghada és Alanya

- Legkedveltebb hotel típusa: ötcsillagos

- Legkedveltebb ellátási forma: all inclusive

- Legkedveltebb utazási mód: repülés

- A legforgalmasabb nap: augusztus 18. (szombat)

- Legdrágább utazás teljes bekerülési ára: 8 848 000 forint

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.