BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Főleg fürdővárosokban húsvétoznak a családosok

Ismét a fürdővárosok nyernek a hosszú hétvégével – derül ki a Szallas.hu ünnepi piaci összegzéséből.

Ismét a fürdővárosok nyernek a hosszú hétvégével – derül ki a Szallas.hu ünnepi piaci összegzéséből. Eszerint az idei húsvét és a munkaszüneti napként hozzá kapcsolt nagypéntek révén minden korábbinál többen indulnak útnak.

Az ismert wellness-szállodák már kitették a megtelt táblát – közölte Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere, hozzátéve, hogy a mostani húsvéti vendégforgalom egy átlagos áprilisi hétvéginek a négyszerese, sőt a tavalyi húsvéti időszakihoz képest 87 százalékos a bővülés.

Fotó: MTI/Farkas Melinda

Az átlagos költés idén foglalásonként 53 ezer forint, a vendégek többsége két éjszakára foglalt, és minden ötödik számlát SZÉP-kártyával rendeznek, az átlagnál jóval nagyobb, 78 ezer forint értékben.

A legnépszerűbb úti cél Eger, Hajdúszoboszló és Gyula, valamint Budapest, Siófok és Szeged, folyamatosan versengve Nyíregyházával, Péccsel, Hévízzel és Miskolctapolcával. Bár a legkeresettebb városok wellness-szállodái is rendkívül népszerűek, a foglalások kétharmada nem hotelekbe, hanem az alacsonyabb árfekvésű szállástípusokba irányul.

A különböző kategóriák közül 25 százalékkal az apartmanok, 23 százalékkal a vendégházak és 17 százalékkal a panziók részesednek a húsvéti vendégforgalomból. A fürdővárosok szállásadói átlagosan 3,4 fős foglalási létszámot jeleztek, azaz zömében családok utaznak most pihenni.

A teljes cikk a Világgazdaság szerdai számában olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.