BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Profitálni akarnak Japánban a koronavírusból

Az eddig zsúfolt utcák és éttermek mostanra teljesen kiürültek, és ezt a nyugalmat, ezt a csöndet próbálják turistacsalogatásra felhasználni.

A Kínában kitört koronavírus a japán turizmust is visszavetette, de a helyi üzletek, szállodák és éttermek tulajdonosai ebbe nem hajlandóak belenyugodni – számol be róla a CNN.

Fotó: AFP

A Figyelő szemléje szerint a történelmi japán főváros utcái üresen konganak, pedig a koronavírus kitörése előtt turisták ezrei hömpölyögtek Kiotó utcáin. A turizmusból élő helyiek különleges módszerrel próbálják visszacsábítani a látogatókat.

Az eddig zsúfolt utcák és éttermek mostanra teljesen kiürültek, és ezt a nyugalmat, ezt a csöndet próbálják turistacsalogatásra felhasználni a szállodák és a vendéglők tulajdonosai.

Az ötletgazdák azt várják, hogy a tömeget és a zsúfoltságot nem szerető látogatók talán kedvet kapnak majd a városnézéshez, ha látják: az utcákon rajtuk kívül nem sok turistát találnak majd.

A koronavírus miatt körülbelül 70 légitársaság felfüggesztette Kínát érintő nemzetközi járatait, 50 másik pedig csökkentett számban működtet gépeket az országban. A vírus a turizmusra is nagy csapást mért, és előrejelzések szerint Japánban 1,29 milliárd dolláros (400 milliárd forintos), Thaiföldön pedig 1,15 milliárd dolláros (356 milliárd forintos) bevételkiesést okozhat az első negyedévben.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.