BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elbocsátások várhatók a határzár miatt a fővárosi szállodáknál

Tisztán látszik, hogy „amíg nem lesz vakcina, a klasszikus ki- és beutaztató piac nem fog beindulni számottevően”.

A beutaztató piac és a tömeges kiutaztatás is padlón van. A szakmában az elején arra számítottak, hogy 2-3 hónap elteltével elindulnak a foglalások, és szép lassan minden visszaáll a régi menetbe, de nem így lett – írja a HVG.

A portálnak az érintettek azt mondták, hogy

amíg nem lesz vakcina, addig az utazási irodák sem tudnak beindulni. Ráadásul a határzár bejelentése óta a külföldi partnerek sorra mondják le az utakat.

A szektorban dolgozó megszólalók arra számítottak, hogy karácsonyra rendeződik a helyzet, de a külföldi utazási irodák nem bíznak Magyarországban. Attól tartanak, hogy máskor is megtörténhet, hogy csak néhány nappal a korlátozások bevezetése előtt jelentik be azokat. A szállodaszövetség pedig azzal számol, hogy a szektorban további elbocsátások várhatóak.

Fotó: VG/Kallus György

A VG.hu megírta, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség bejelentette, hogy

újrafogalmazzák a magyar turizmus fejlesztésének alapjául szolgáló komplex stratégiát, miután mindent átírt a járvány.

Elérendő célként határozta meg, hogy 2030-ra a kereskedelmi szálláshelyeken megduplázódjon a vendégéjszakák száma, a fejlesztéseknek köszönhetően ezer szállás- és vendéglátóhely újuljon meg

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.