BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Aktív turizmusfejlesztéseket támogat a kormány

Hatmilliárd forintot biztosít aktív turisztikai fejlesztésekre az idei költségvetésből a kormány.

Hatmilliárd forintot biztosít aktív turisztikai fejlesztésekre az idei költségvetésből a kormány. A megnövekedett belföldi aktív és ökoturizmus igényei alapján mindenek előtt a Tisza-tavi síkvidéki kerékpározás és a Börzsöny kerékpárút-hálózatának fejlesztésére, a Pilis-Visegrádi-hegység, valamint a Budai-hegység területén az erdei kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatások kiépítésére, illetve a Nagyvillám sípálya infrastrukturális és szolgáltatási fejlesztésére, valamint a Duna-kanyarban a Parkolj és túrázz! parkolópontok kialakítására használható a támogatás – derül ki a Magyar Közlönyből.

Fotó: MTI / Varga György

A programok megvalósításával az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. -t bízták meg, amelynek bevonásával 2021 június 30-ig kell kidolgoznia a Mátra aktív kikapcsolódást szolgáló, turisztikai és sportcélú fejlesztési programját, és megvizsgálni a turisztikai térségekben történő aktív turisztikai fejlesztések európai uniós finanszírozásának lehetőségeit az aktív Magyarországért felelős kormánybiztosnak. A fejlesztésekhez a 2021-2027 közötti európai uniós programozási időszakban felhasználható források bevonásával számol a kormány.

Az aktív turisztikai programok megvalósításával párhuzamosan visszavonta a kormány a Kékes aktív kikapcsolódást szolgáló, turisztikai és sportcélú fejlesztési programjának elkészítéséről és a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark négyévszakos fejlesztéséről szóló határozatát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.