Sosem jöhet jókor egy szállodatűz, de épp a legnagyobb forgalmat hozó hosszú hétvégék, a megnyújtott tavaszi szünet előtti pillanatban kicsekkolni az emelkedő vendégforgalomból tényleg a legszerencsétlenebb időpon. Ám a visegrádi Silvanus Hotel minden üzenetében azt jelzi, hogy nem adják fel, minél előbb visszatérnek.

Visegrád, 2020. július 23.
Sétarepülés Budaörs-Visegrád-Esztergom-Tata-Budaörs útvonalon. A kép közepén a Visegrádi Fellegvár, mögötte a Silvanus Hotel épülete látható.
MTVA/Bizományosi: Lehotka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Festői környezetben, még a pusztító tűz előtt: légifelvétel a Visegrádi Fellegvárról és a mögötte található Silvanus Hotel épületéről.
Fotó: Lehotka László / MTI

A mielőbbi nyitásba vetett erős hitet és üzemeltetői szándékot jelzi a Silvanus vezetőségének a közösségi médiában is megjelentetett üzenete, miszerint senkit nem bocsátanak el, minden munkatársukhoz ragaszkodnak, mellettük vannak és maradnak, mint egy nagy család.

„Személyzetünk páratlan, ez az erősségünk, és ettől vagyunk mi az ország egyik legkedveltebb kikapcsolódási pontja” – hangsúlyozza a hotel vezetősége. A szombati tűz utáni nap, vasárnap este már arról írtak, hogy megkezdték a szálloda és egyben munkahelyük biztonsággal megközelíthető területeinek rendbetételét.

A Hotel Silvanus Visegrád honlapján most mindössze annyi olvasható, hogy köszönik a sok szimpátiaüzenetet, hogy sokan mellettük állnak a bajban, és folyamatosan értesítik, intézik a náluk szállást foglaló vendégek elhelyezését.

Megkerestük a Szallas.hu-t is a környékbeli lehetőségekről érdeklődve, de egyelőre – érthetően – azt közölték, hogy egy kis türelmet kérnek még a téma kapcsán. 

„Fontos lenne, hogy széles körben is tudjunk tájékoztatást adni, de 

a kapacitásainkat most a közvetlenül érintett vendégek tájékoztatására kell fordítanunk

– írták.

A közeli, vagyis erre a hétre szóló silvanusos foglalókat még a hét végén megkereste a Szallas.hu csapata, a többieket pedig ma reggeltől folyamatosan, de hogy ez hogy rendezi át a környéken lévő kapacitásokat, még nem tudni, ez most alakul. 

Teljes terjedelmében égett a felső szint.
Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

„Az elsődleges prioritás most a vendég, ezután tudunk a külső kommunikációra figyelmet fordítani” – írta a szóvivő.

Időközben többek között ingyenes marketing- és reklámfelajánlásokat is kapott a szálloda, ami kedveltségüket mutatja, és sokan emlékeznek és emlékeztetnek arra is, hogy kedvelt esküvői helyszín a páratlanul szép panorámájú hotel.

A szombati tűzeset kapcsán pedig egy olyan fontos részletre mutatott rá a Magyar Tűzoltó Szövetség, amelyen sokan átsiklottak. Mint Facebook-oldalukon írják:

A hivatásos tűzoltók mellett nagyon sok önkéntes tűzoltó egyesület vett részt az oltásban. Az ilyen beavatkozások rendkívül jól rávilágítanak, miért van szükség az önkéntes tűzoltókra, akik szabadidejüket áldozzák az oltási, mentési munkálatokra: képzeljük el, ha ez a rengeteg ember nem lett volna ott…

LB_20240309_tuz_0003
Fotó: Ladóczki Balázs / Origo

Szombaton több mint 200 ember hagyta el a Hotel Silvanus Visegrád épületét. A tűz keletkezésének okáról hivatalos közlemény még nem jelent meg, még vizsgálják. Ugyanakkor, mint megírtuk, közveszélyokozás gyanúja miatt rendeltek el nyomozást ismeretlen tettes ellen, de  hogy valóban történt-e bűncselekmény, csak később derülhet ki.