BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Szurgut

Kellemetlen órái voltak Felleginek csütörtökön

Kellemetlen órákat élt át Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter múlt csütörtökön.
2010.10.25., hétfő 05:00

 A Bloomberg hírügynökség a vele készített interjúra hivatkozva röpítette világgá a hírt, hogy a magyar állam az év végéig megvásárolná a Mol orosz cégnél lévő részvényeit. Amikor az infó a világhálón kétszer körberohanta már, ha nem is a földet, de Magyarországot, Moszkvát s nyilván a Szurgut cég vezetőinek szobáit, a minisztérium helyreigazításra kérte a hírügynökséget.

A történtek hatása alatt Fellegi úr egy nappal később egy sajtós háttérbeszélgetésen is csak így kommentálta a történteket: elképesztő. Hogy van ez így, azt tapasztalhatjuk naponta, más kérdés, hogy jó-e ez így. A félreértés lehetett volna akár árüzenet az oroszok felé, de ezen a szinten szerintünk erre semmi szükség. Mert az ilyen hírröptetések az üzlet világában komoly károkat okozhatnak.

S különben is. Orbán Viktor miniszterelnök esedékes moszkvai látogatása előtt nem sok értelme lenne hasonló üzengetésnek. Hiszen a háttérben nemcsak a Mol-részvényekről, hanem a magyar–orosz gazdasági kapcsolatok csomagnyi, sok-sok milliárdos feladványáról régóta egyeztetnek. Ettől még a zavarórepülés állhat egyesek érdekében. Az ügy tanulsága részben az, hogy ilyen malőr után nem rendülhet meg a miniszter bizalma a sajtóban, s reméljük, ettől nem lesz szigorúbb az információs politika, amely amúgy felér egy gátfutással. A számunkra is.

A szerző további cikkei

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.