BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kivételes alkalom Magyarország számára az EU-elnökség – ebben már megvan a nemzeti egyetértés. A jövő év első felében árgus szemekkel figyeli majd minden lépésünket a világ, de legalább is Európa, sőt itt Magyarországon jártában-keltében több mint 40 ezer hivatalos vendég. Vagyis már abban is konszenzusnak kellene lennie, hogy rajtunk nem múlhat a siker.

Pénzben aligha mérhető a lehetőség, hogy az ország megmutathatja értékeit, kincseit, bizonyíthatja tehetségét, hozzáértését és előremutató szerepét az Európai Unió jövőjének alakításában. Őszinte és tiszteletre méltó rajongással beszélt lapunknak erről a Gödöllői Királyi Kastély igazgatója. Ő már látja, amit sokan talán még nem észlelünk: a féléves EU-elnökég hasznát a kastély, Gödöllő, az agglomeráció, az ország és Európa számára.

Komoly üzleti reményeket fűzhet a rendezvénysorozathoz Budapest, de Balatonfüred, Siófok és Debrecen is. Jól járhatnak a fővárosi Duna-parti szállodák, a hangulatos éttermek, a szakmájukat magas szinten művelő borászok, szakácsok és tolmácsok is.

A cégek is sorra felfedezik ezt az üzleti és reklámlehetőséget. Egymást követik a megrendelések és a felajánlások is. Az új együttműködésben partner a Külügyminisztérium. Mind több vállalat kíván élni a bemutatkozás lehetőségével a rendezvényeken. S a választék is nagy: 230-250 esemény, átlagosan 160 fő részvételével, akik a becslések szerint 42 750 forintot költenek naponta.

Mibe kerül ez nekünk? Nyilván sokba. Pontos számot még senki sem mert mondani. Volt, aki 2010-re és 2011-re is 9-9 milliárd forintot, más kétszer 6,9 milliárdról beszélt, de akadt olyan is, aki 20-30 milliárdos büdzsét emlegetett. Abban máris teljes az egyetértés, hogy a magyar nem tartozik majd a drága EU-elnökségek közé. Most még azért kell dolgozni, hogy nyereséges legyen, kinek-kinek a maga helyén.

A jegyzethez tartozó cikk itt olvasható!

A szerző további cikkei

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.