BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány: a Daimler-Benz a szokásos támogatást kapja

A német Daimler-Benz új üzemének építéséhez a befektetőknek adott szokásos támogatási csomagot kapja, amely a beruházáshoz adó jellegű kedvezményt, képzési támogatást, illetve készpénzt tartalmaz - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján Budapesten.

A részleteket a szerződés aláírása, illetve az Európai Unió jóváhagyása után hozzák nyilvánosságra. A Daimler-Benz szerdai bejelentése szerint Kecskeméten építi meg új gyártóüzemét, ahol a prémiummárkás Mercedes A és B osztályú gépkocsitípust gyártják majd - tudósít a hirado.hu az MTI alapján.

A kormányfő emlékeztetett arra: Magyarország legalább három országgal versenyzett a kezdeti 200 milliárd forintos beruházásért, amely közvetlenül 2.500 munkahelyet teremt a környékben, a beszállítói körben pedig további 10 ezer munkahelyet létesít.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.