BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nálunk túl sok megy a nyugdíjakra a büdzséből

Magyarországon a költségvetési kiadások között még mindig legnagyobb súllyal a nyugdíj és a szociális kiadások szerepelnek, a GDP 9,8 százalékát teszik ki; ez az arány a másik három visegrádi országban mindössze 5,5 százalék - írja a Napi Gazdaság az Aviva Életbiztosító által készített nemzetközi felmérést ismertetve.

A kutatásban részt vevők közül a 45 és 54 év közötti korosztályban a legmagasabb az aránya - 86 százalék - azoknak, akik úgy vélik, amikor nyugdíjba mennek, az államtól kapott ellátás mértéke nem lesz elegendő a korábbi életszínvonaluk fenntartásához - számol be a KlubRádió az MTI alapján.

Habár az öngondoskodás különféle formái már két évtizede elérhetőek a magyar pénzügyi szolgáltatói piacon, a többség még mindig úgy gondolja, az állam kötelessége, hogy ellássa az időskorúakat - állapítja meg a cég.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.