BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem dolgoztak annyit, amennyi a nyugdíjhoz kellett volna

Négymillió emberből 1,3 milliónyian 10 év alatt nem dolgoztak annyit, amennyi időarányosan a nyugdíjjogosultsághoz kellett volna, további 700 ezren pedig a bejelentett keresetük alapján nagyon alacsony járadékra (minimálnyugdíj=28 500 forint) számíthatnak majd.

Ez derült ki Augusztinovics Mária, Gyombolai Márton és Máté Levente kutatásaiból, melyek során a nyugdíjbiztosító 1997 és 2006 közötti adatbázisában szereplő személyek biztosítási jogviszonyának alakulását elemezték.

A Népszabadság által idézett tanulmány megállapítja: a potenciálisan munkavállalói korban lévő 45 évjárat egészét figyelembe véve csaknem 300 ezren voltak azok, akik semmilyen módon nem magyarázhatóan hiányoztak a regisztrációból. Ez azt jelenti, hogy az 1935 és 1979 között születettek több mint 6 százaléka egyetlen napig sem fizetett járulékot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.