BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Középvállalatok száguldása

Több száz, nagy ütemben fejlődő magyar vállalkozást talált a Coface Hungary és a Világgazdaság első ízben elkészített, dinamikus középvállalatokról szóló közös elemzése.

A legdinamikusabb magyar tulajdonú cégek többsége magánszemélyek tulajdonában van.

A kutatásból látható, hogy a gazdaságföldrajzi eltérések még a legjobb cégek esetében is éreztetik hatásukat. A dinamikus középvállalatok elhelyezkedésében Budapest mellett öt megye túlsúlya jellemző. Az elemzésben szereplő cégek sajáttőke-értéke rohamosan nő.

A 2004-es 95,8 milliárd forintról 2006 végére 144,8 milliárd forintra gyarapodott, vagyis a növekedés éves átlagban 23 százalékos. Hasonló a helyzet az árbevételben, a 140 vizsgált vállalat 2004-ben együttesen közel 330 milliárd forintos árbevétele 2006 végére 650 milliárd forintra emelkedett, ez évente átlagosan 40 százalékos emelkedést mutat.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.