BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kevesebb lesz a baromfi

Oroszország jövőre várhatóan 300 ezer tonnával csökkenti a baromfihúsra vonatkozó importkvótát - közölte szombaton az orosz mezőgazdasági miniszter, Alekszej Gorgyejev.

 A jelenlegi importkvóta évi 1,211 millió tonna baromfihús behozatalát teszi lehetővé. Oroszország elsősorban az Egyesült Államokból importál baromfihúst. Korábbi elképzelések szerint a jövő évi kvóta 40 ezer tonnával nőtt volna.

Az orosz miniszter szombaton azt mondta, hogy a jövő évi kvótáról a végső döntést októberben, vagy novemberben hozzák meg, a minisztérium 300 ezer tonnás kvóta-csökkentést javasol. Gorgyejev rámutatott: azt szeretnék, ha három éven belül az élelmiszerek területén a hazai előállítású termékek aránya a jelenlegi 60 százalékról 80 százalékra nőne. Eközben az importált élelmiszereké 40 százalékról 20 százalékra zsugorodna.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.