BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A magyar válság Kelet-Európa többi országát is sújtja - írja a Handelsblatt

A globális pénzügyi válság keretében a nyugati befektetők Magyarország jelentős gazdasági nehézségeinek hatására tömegesen vontak ki tőkét valamennyi kelet-európai börzéről, függetlenül attól, hogy az adott gazdaság erős-e vagy gyenge – írja a Handelsblatt német üzleti lap varsói tudósítója.

"A régióból származó minden rossz hír árt nekünk" - panaszkodott Dariusz Filar, a lengyel nemzeti bank valutatanácásának szakértője. A Handelsblatt tudósítója a továbbiakban rámutatott arra, Magyarországon Gyurcsány Ferenc szocialista kisebbségi kormánya politikailag és pénzügyileg túlságosan gyenge ahhoz, hogy szanálási csomagot legyen képes összeállítani.

A kormány, a politikai ellenzék és a gazdaság képviselőinek részvételével tartott "nemzeti csúcs" semmiféle javaslatot nem eredményezett, és ehelyett Orbán Viktor konzervatív ellenzéki vezetőnek azzal a követelésével végződött, hogy Gyurcsány miniszterelnöknek, mint a magyarországi válság fő felelősének le kell mondania - jegyzi meg a lap.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.