BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyanús román konvoj Nyírbogátnál!

Rendkívüli mennyiségű csempészcigarettát foglalt le a vám- és pénzügyőrség egy nyíregyházi kft raktárából – értesítette a VGO-t Sipos Jenő szóvivő.

Amikor a pénzügyőrök a helyszínre érkeztek, két férfi éppen egy Hondával akart kihajtani a raktárból 6000 doboz cigarettával megpakolva. A két helyiségből álló raktárban a vámnyomozók további 88 500 doboz Priluki, Next, Viceroy, Prima Optima, LM és Marlboro márkájú ukrán zárjegyes dohányárut találtak, valamint 60 liter ismeretlen eredetű gázolajat.

A pénzügyőrség által lefoglalt, illegálisan megszerzett és tartott jövedéki termékek értéke eléri az 50 millió forintot. Jövedéki orgazdaság bűntettének elkövetése miatt indítottak eljárást a két férfi ellen.
 
Egy másik nagyobb fogásuk is volt a pénzügyőröknek: egy Debrecen irányába haladó, három román rendszámú gépjárműből álló konvojra lettek figyelmesek, majd a gyanús járműveket a rendőrség segítségével Nyírbogát külterületén ellenőrizték.

A feltartóztatott járművekben kialakított rejtekhelyeken összesen 14 ezer doboz, 8,5 millió forint értékű ukrán zárjegyes cigarettát szállítottak. A pénzügyőrség a csempészek gépkocsiját lefoglalta, és eljárást indított a három sofőrrel szemben jövedéki orgazdaság bűntettének elkövetése miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.