BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengülő vágyak – Kevesebb "kütyüt" adnak el idén a válság miatt

A Consumer Electronics Association mérései szerint az idei ünnepeken kevésbé növekszik majd az elektronikai cikkek eladása, mint korábban. A vásárlási kedvet a gazdasági válság veti vissza.

A Consumer Electronics Association (CE) vegyes kilátásokat vetít előre a karácsony szezonra. A CE ezer telefoninterjút készített és ezer online kérdőívet töltetett ki szeptember-október hónapban. Az amerikai fogyasztói piacot figyelő szervezet szerint a videókamerák, laptopok és mp3 lejátszók iránti kereslet nem növekszik olyan mértékben, mint a korábbi években – írja a New York Times.

Ugyanakkora az elektronikai eszközök iránti érdeklődés relatíve továbbra is magas, a megkérdezettek 25 százaléka válaszolt úgy, hogy szívesen vásárolna videójátékot. "A vágy jelen van, de az intenzitása a gazdasági válsági miatt gyengébb" – összegezte a felmérés eredményeit Tim Herbert, a CE igazgatója.

Eszerint a legnagyobb; tizenegy százalékos növekedést a mobiltelefonok iránti igény mutatja, míg az audió-videó eszközök terén 3.9, a videójátékok piacán 5.6 százalékos növekedésre számít a szervezet.  A válaszadók idén átlag 1 437 dollárt költenek majd karácsonyi ajándékokra, ez 14 százalékos csökkenés a tavalyi 1671 dollárhoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.