BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lesz nyugdíjemelés januárban, csak a korrekció csúszik szeptemberre

Januártól 3,9 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, csak a nyugdíjkorrekciós program 2009-re tervezett lépései tolódnak el várhatóan szeptemberig - közölte a Kormányszóvivői Iroda.

A több helyen pontatlanul megjelent hírekkel ellentétben 2009. január 1-jével 3,9 százalékkal emelkedik a nyugdíjak összege. A pénzügyi válság miatt átdolgozott jövő évi költségvetési tervezet csupán az ötéves nyugdíjkorrekciós program 2009-re esedékes lépéseit érinti, amelyeket így várhatóan 2009 január helyett szeptemberben hajt végre a kormány - tartalmazza a közlemény.

Az érintettek várhatóan szeptembertől, nem visszamenőleges hatállyal részesülhetnek a nyugdíjkorrekciós program keretében tervezett nyugdíjemelésben. A nyugdíjkorrekciós program jövő évre tervezett lépései szerint egységesen 2 százalékkal emelkednek az 1988 és 1990 között megállapított saját jogú nyugdíjak, újabb, egységesen 4 százalékos emelést kapnak az 1992-1995-ben megállapított nyugdíjjal rendelkezők, és 4 százalékkal emelkedik az 1997-1998 között megállapított saját jogú nyugdíjak összege is.

Gyurcsány Ferenc a szombati nemzeti csúcson beszélt arról, hogy a törvényes nyugdíjemelés feletti nyugdíjkorrekciós programot január helyett csak ősszel indítják el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.