BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mit rejtett a hajó tankja?

Több mint 37 ezer liter jelölt gázolajat találtak a fináncok egy magyar hajó üzemanyagtankjában Érsekcsanád-Kalocsa térségében.

Ilyenfajta üzemanyag a jövedéki törvény értelmében kizárólag kereskedelmi célú személy- és teherszállításra használható fel. Ám ezt a hajót kedvtelési célra üzemelteti egy gazdasági társaság. A cég ügyvezetőjének nyilatkozata szerint általában külföldön tankolnak.

Mivel az ellenőrzés során nem tudták bemutatni a hajóbizonyítványt, amelyből megállapítható lett volna, hogy a jármű jogosult-e a jelölt gázolaj felhasználására, továbbá a megtalált gázolaj eredetét sem tudták igazolni, a vámhatóság a gázolajat és a hajót lefoglalta és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indított - tájékoztatta a VGO-t Sipos Jenő, a testület szóvivője.

A lefoglalt gázolaj több mint 11 millió forintot ér, a hajó értéke 15 millióra tehető. A várható jövedéki bírság összege meghaladhatja a 16 millió forintot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.