BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Negatívban maradt a kiskereskedelem

A kiskereskedelmi forgalom volumene – a naptárhatástól megtisztított adatok alapján – 2008. augusztusban 1,4%-kal, az első nyolc hónapban 2,0%-kal maradt el az előző év azonos időszakától - közölte a KSH.

A szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint a kiskereskedelmi eladások volumene az előző hónap szintjéhez képest nem változott. Az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő kiskereskedelemben 2008 első nyolc hónapjában 4003 milliárd forint értékű árut forgalmaztak, ebből augusztusban 556 milliárd forint értékű forgalom realizálódott.

Az első nyolc hónapban a kiskereskedelmi eladások 53%-a az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes, 19%-a a bútor-, háztartásicikk-, építőanyag-, 11%-a a könyv-, újság- és egyéb iparcikk-kiskereskedelmi üzletekben bonyolódott. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletek az első nyolc hónapban 1,4%-kal, augusztusban 0,7%-kal kisebb volumenű forgalmat értek el, mint az előző év azonos időszakában.

Augusztusban az eladások jelentős részét (92%-át) lebonyolító vegyes termékkörű üzletek (hiper- és szupermarketek, vegyesboltok) forgalma 0,8%-kal mérséklődött, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzletek eladásai 1,1%-kal növekedtek. A szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem augusztusi forgalmának volumene nem változott a júliusihoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.