BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Romló magyar kilátásokról ír a Goldman Sachs

Jövőre már csak 1,5 százalékkal fog bővülni a magyar GDP – jósolja a Goldman Sachs. Az amerikai bank korábban még 2,5 százalékos növekedést valószínűsített hazánknak 2009-re, most azonban a feltörekvő térség és Közép- illetve Kelet-Európa egészének rontotta a kilátásait.

 A Goldman Sachs Csehországnak jövőre 2,5 százalékos GDP-növekedést jósol a korábbi 3,8 százalékkal szemben – tudósít a Bloomberg. Lengyelországban a fellendülés 4,2 százalékosra lassul (korábban 5,6 százalékot tartottak valószínűnek az amerikai elemzők).

A legnagyobb korrekciót azonban Oroszország esetében hajtották végre: ott most már csak 4 százalékos GDP-emelkedésre számítanak a korábban vélt 7 százalékkal szemben. Hazánk idei növekedési kilátásait is lejjebb vitte a Goldman Sachs, most már csak 2,2 százalékos bővülést jósol a korábbi 2,3 százalékkal szemben.

Az euró/forint árfolyam az amerikai szakértők szerint hat hónap múlva 245 körül lesz (korábban 230-at valószínűsítettek). A térség többi devizájának kurzusára is gyengébb előrejelzéseket adtak, mint legutóbbi elemzésükben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.