BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ide jutottunk: Porsche dízel motorral

Ez már valóságos szentséggyalázás. Bár tegyük hozzá, (egyelőre?) nem gyömöszölik bele az ikon modellbe, a 911-be, csupán a méreteit meghazudtolóan sportosan, vagyis "porsésan" viselkedő Cayenne kapja meg a gázolajost, de az is csak Európában.

A kocsi orrába az Audi AG-tól, és persze Győrből, az Audi Hungaria Motor Kft.-től származó három literes, 240 lovas V-hatos turbódízel kerül. A brit piacra februárban érkezik a Triptronic-S automata sebességváltóval ellátott kocsi, és alapára 40 250 font lesz.

A stuttgarti sportkocsigyártó már 2007 tavaszán közvetlen benzinbefecskendezésű motorokkal látta el Cayenne-sorozatát, amelyek a 10-15 százalékkal kevesebbet fogyasztanak. Ezt a motort idén nyáron a 911-es család legújabb generációja is megkapta.

A Porsche mindezeken túl egy hibridhajtású Cayenne-változaton is dolgozik, amely 100 kilométerenként kevesebb mint 9 liter üzemanyaggal is megelégszik majd, s piaci megjelenése az évtized végére várható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.