BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Liberális adócsomag a láthatáron

Önálló adójavaslatokat nyújtanak be a szabad demokraták a jövő héten, mivel úgy vélik: a kormányzati tervek sokkal inkább szigorításokról, és nem valódi egyszerűsítésekről és könnyítésekről szólnak.

A liberálisok már arra sem látnak esélyt, hogy a jelenleg a T. Ház előtt lévő adócsomagot módosító javaslatokkal igazítsák ki. Miután az Országgyűlés költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottságának hétfő kora délutáni ülésén a kormány képviselője elutasította az SZDSZ azon kérését, hogy a kabinet vonja vissza az adócsomagot, a szabad demokraták önálló javaslatok készítése mellett döntöttek.

Ezek lényege a vállalkozások támogatása, a cégekre nehezedő bürokratikus terhek csökkentése lenne. Magyarországon sokan érzik úgy, hogy az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal a valódi adócsalók helyett az adófizetőket zaklatja, ám a liberálisok ezen is változtatni kívánnak. Az SZDSZ ugyanis bevezetné a fordított felelősség elvét a közhivatalokban, így az adóhatóságnál is. Ez annyit jelent, hogy ha az adófizető kérdésére vagy kérelmére a hivatal nem válaszol a határidőn belül, akkor a kérelmet elfogadottnak kell tekinteni.

Az új szabályozás arra is kötelezné az adóhatóságot, hogy megkeresésre 15 napon belül bizonyító erejű állásfoglalásokat bocsásson ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.