BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"A legrosszabb most jön" - Tragikus európai körkép

A globális gazdaság az amerikai GDP-adatok kihirdetését várja, amely az elemzők szerint a tengerentúl gazdaságának 0.5 százalékos csökkentését várja. A brit gazdaság viszont a várakozásoknál gyorsabban zuhan.

Az amerikai GDP adat valószínűleg nem okoz majd meglepetést, az elemzők 0.5 százalékos csökkenés bejelentésére számítanak. A brit gazdaság viszont 0.6 százalékkal csökkent a harmadik negyedévben, alulmúlva ezzel az elemzők várakozásait és az első negyedéves csökkenést mutatva 1990 óta – jelenti a Reuters.

„Valóban borús képet fest arról, milyen sebességgel zuhan a brit gazdaság” – vélte Matthew Sharratt, a Bank of America brit elemzője, aki szerint a legrosszabb még csak most következik. Új-Zéland gazdasága is 0.4 százalékot zsugorodott a harmadik negyedévben az előző időszak 0.2 százalékához képest – ez nyolc éve a legerősebb visszaesés az ország tekintetében.

Spanyolország pedig 15 év után először indult lefelé. A GDP alakulását mutató ISA aktivitási indikátor 1.5 százalékkal alacsonyabb az előző év hasonló időszakához képest. Az olasz fogyasztói bizalom harmadik hónapja esik, de a francia lakossági fogyasztás meglepő módon emelkedett novemberben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.