BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ilyen mélyen még nem volt a német üzleti hangulat az újraegyesítés óta

Az egyre romló recesszió történelmi mélypontra nyomta le a német üzleti hangulatot - tűnik ki a ma közzétett Ifo-indexből. Eszerint az üzleti hangulatot jelző mutató decemberben 82,6 pontra süllyedt az előző hónapban mért 85,8 pontról.

 Ez a legalacsonyabb érték, amelyet a müncheni gazdaságkutató intézet mért a német újraegyesítés óta. Elemzők előzetesen ennél csekélyebb hanyatlással (84 pont) számoltak. A megkérdezett 7000 német vállalat mind a helyzetét, mind a kilátásait kedvezőtlenebbül értékelte, mint novemberben.

Az Ifo intézet elnöke, Hans-Werner Sinn az adatokat ismertető sajtóértekezletet közölte, a gazdasági válság miatt további 500 ezer munkanélkülivel számol Németországban a jövő évben. Ezzel a munkanélküliek száma 2010-ben akár a négymilliót is túlszárnyalhatja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.