BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétütemű az adómódosítás, jobb ügyelni a dátumokra!

Bár a jövő évi adójogszabály-módosítások jó része az egyszerűsítés jegyében fogant, az adózók részéről különös odafigyelést kíván, hogy az egyes elemek különböző időpontokban lépnek hatályba.

Ennek az az oka, hogy az eredeti adócsomag visszavonásával a kormány késésbe került, a módosítások között pedig szép számmal szerepelnek olyan szigorítások, amelyek esetében a jogszabály 45 napos "átfutási időt" ír elő az elfogadás és a hatálybalépés között.

Összességében az egyszerűsítések, a könnyítések – többek között az örökösödési illeték részleges megszüntetése vagy az adóalap csökkentésének lehetősége – érvényesítésére már 2009. január 1-jétől lesz mód, miközben a szigorítások, a feketegazdaság visszaszorításának jegyében született vagy új adókötelezettségeket hozó lépések 2009. február 1-jén lépnek életbe.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.