BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pankráció a kínain! A harapós vietnami asszony és a vámosok

Valóságos pankráció helyszíne lett délben a Józsefvárosi piac. A szereplők egy része az orvosnál kötött ki. Az illegális áruiról híres piacot - szinte már menetrendszerűen - pénzügyőrök lepték el, ám az már korántsem tartozik a szokásos táncrendhez, hogy ezúttal kis híján tömegverekedéssé fajult az ellenőrzés.

 Az árusok közül többen nem vették jó néven a pénzügyőrök érdeklődését és lökdösni kezdték őket. Ennél is tovább ment egy vietnami asszony, aki bezárt standjának a kulcsával akart elszelelni az általános felfordulásban, s amikor a vámosok utolérték, beleharapott egyikük kezébe.

 A támadó ezután közölte, rosszul van, mire mentőt hívtak hozzá. Mint később kiderült, nem véletlenül akart elszaladni: a standján mintegy tízmillió forint értékű hamis márkajelzésű ruhaneműt találtak a pénzügyőrök.

Sipos Jenő, a vám- és pénzügyőrség szóvivője a VGO-nak elmondta, pólók, ingek, szabadidőruhák, zoknik tömegét rejtette az áruda, rajtuk megtévesztésül NIKE, O''Neill, Lacoste márkanevek díszelegtek.

A harapós asszonynak nemcsak a hamisítványok miatt kell majd felelnie, hanem hivatalos személy elleni erőszakért is eljárás indul ellene. Mint a szóvivő elmondta, nem ez az első eset, hogy megtámadják az ellenőreiket. Korábban többször is előfordult, hogy cigarettacsempészek erőszakkal próbálták akadályozni a munkájukat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.