BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Schwarzenegger kioktatta az ENSZ-et a klímapolitikáról

A kaliforniai kormányzó az ENSZ tanácskozásán azt mondta: bár sokan úgy vélik, a nehéz gazdasági helyzet miatt nincs lehetőség a globális felmelegedés elleni harcra, ennek éppen az ellenkezője igaz.

Arnold Schwarzenegger az ENSZ poznani tanácskozásán jelentette ki: tévednek azok, akik úgy gondolják, a gazdasági nehézségek miatt nincs lehetőség a globális felmelegedés elleni küzdelemre, pedig ennek éppen az ellenkezője igaz – tudósít a Reuters.

"A zöld gazdaságot előirányzó szabályok nemcsak a bolygó megmentésében, de a gazdaságunk fellendítésében is segíteni fognak" – közölte a világ ötödik legnagyobb önálló gazdaságával rendelkező Kalifornia kormányzója.

A poznani tanácskozás célja, hogy egy új, a klímaváltozás elleni tervet dolgozzon ki, amelyet 2009. végén Koppenhágában fogadnának el. A megbeszélés aktualitását erősíti, hogy a Kiotói Egyezmény 2012-ben hatályát veszti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.