BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több tízezer közszolga túl sok nyugdíjat kap, most fizethet! "Baki" a briteknél

Nagy-Britanniában a közeljövőben sok tízezer idős ember, akik a közszolgálat – többek között az egészségügy, a fegyveres erők – területéről mentek nyugdíjba, levelet kap arról, hogy éveken át több nyugdíjat folyósítottak részükre, mint amennyire jogosultak lettek volna.

A kabinet hivatala hamarosan tájékoztatást ad ki erről a bakiról, amely becslések szerint több tízmillió font összegű "túlfizetést eredményezett." A BBC szerint az ügyre akkor derült fény, amikor egy, a közszolgálatból nyugdíjba vonult idős férfi december 5-én levelet kapott, amely azt követelte tőle, hogy fizessen vissza kilenc napon belül közel 16.000 fontot, mert ennyivel több nyugdíjat fizettek neki az eltelt 12 évben, mint amennyi a hadseregben töltött szolgálata után megillette.

Alistair Darling pénzügyminiszter kijelentette: a pénzt nem kell visszafizetni, de sok ezer idős embernek számolnia kell azzal, hogy a jövő áprilistól csökkentik a nyugdíjukat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.