BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már visszaesést jósol a világnak az IMF

Már visszaesést jósol a világnak a Nemzetközi Valutaalap (IMF): idén 0,6 százalékksl csökken a gazdaság teljesítménye.

Idén a világ összesített hazai össztermékének (GDP) 0,6 százalékos csökkenése várható, és jövőre 2,3 százalékos világgazdasági növekedés lehetséges, mondta az IMF vezérigazgatójának, Dominique Strauss-Kahnnak az egyik tanácsadója, Teresa Ter-Minassian kedden újságíróknak Lisszabonban, az IMF új becsléseiből idézve, amelyeket szerinte néhány napon belül hivatalosan is közread a valutaalap.

Januárban még 0,5 százalékos világgazdasági növekedést valószínűsített erre az évre a nemzetközi pénzintézet, és 3,0 százalékosat jövőre. Az IMF szóvivője viszont azt mondta Washingtonban, hogy a Teresa Ter-Minassian által említett számok "már elavultak". Ebből arra lehet következtetni, hogy a nemsokára megjelenő, új IMF-előrejelzések még sanyarúbbak lesznek. A szóvivő is még e hétre ígérte az új becslések kiadását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.