BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megduplázhatja tartalékát az IMF - Beleegyezés Brüsszelből

Egy az EU pénzügyminiszterei által összeállított dokumentumból már most, a G20 ülése előtt kiderül: Európa pénzügyi vezetői támogatják, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a jelenlegi kétszeresére, 500 milliárd dollárra emelje tartalékát.

A döntés előzménye, hogy az Egyesült Államok koordinált nemzetközi együttműködésre szólított fel a válságkezelés érdekében, a G20-ak pénzügyminiszterei pedig április 2-án Londonban tanácskoznak a krízisről. A Reuters birtokába került dokumentum szerint a pénzügyminiszterek nem várják meg az egy hónap múlva rendezendő csúcstalálkozót, már most kijelentik: támogatják az IMF tőkeemelését.

"Alapvető fontosságú, hogy az IMF megfelelő eszközökkel rendelkezzen a válság által leginkább sújtott országok megsegítésére" – olvasható a jelentésben, amelyet kedden fogadnak el az E pénzügyminiszterei.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.