BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden állásra tíz munkanélküli jut Nagy-Britanniában

A szigetországban minden megüresedett állásra átlag tízen jelentkeznek - figyelmeztetett a Szakszervezeti Főtanács (TUC).

A legsúlyosabb a helyzet Anglia dél-keleti, jómódú részében, ahol 60 munkanélküli jelentkezik minden meghirdetett állásra. Brendan Barber, a TUC főtitkára egyenesen "sokkolónak" nevezte a helyzetet - idézi a vezető Observernek adott nyilatkozatát a BBC - mondván, az adat megmutatja, milyen hatalmas mértéket öltött a munkanélküliség Nagy-Britanniában.

A legfrissebb hivatalos adatok, amelyeket szerdán hoznak nyilvánosságra, várhatóan azt jelzik, hogy a múlt év utolsó negyedében regisztrált 1,97 millió után a munkanélküliek száma már eléri a 2 milliót. A Brit Kereskedelmi Kamarák Szövetsége a napokban azt jósolta, hogy a munkanélküliek száma ez év második felében 3,2 millió fő lesz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.