BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Cáfol Varga: nem igaz, hogy a kormány csomagja nem hoz érdemi adócsökkentést

A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter szerint nem igaz, hogy a kormány csomagja nem hoz érdemi adócsökkentést.

Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában kijelentette: a 2010-es adócsomag sokkal több pénzt hagy a dolgozó emberek zsebében.

Hozzátette: ennek jelei már a 2009. július elsejével életbe lépő változtatásokkal is megmutatkoznak, hiszen növekedik az adósávhatár, de a jelentősebb adócsökkentések majd január elsejével lépnek életbe. Ezek főleg a magánszemélyekre vonatkoznak, de a vállalkozásokra is hatással lesz az adómérséklés.



Kijelentette: az adóváltoztatás célja, hogy megteremtsék a gazdasági szféra által régóta követelt célt alapját, és a vagyon adóztatására helyezzék a nagyobb hangsúlyt, a vállalkozások és a jövedelmek terheit pedig csökkentsék.

Több vállalat is megkereste a kormányt, jegyezte meg, hogy nyújtson neki segítséget a válságból való kilábaláshoz. Varga István elmondta: ezeket a kéréseket egyenként vizsgálják meg, hogy eldöntsék, milyen egyedi konstrukciót tudnak nyújtani a kérelmezőknek.

De egyeztetnek a bankokkal is, hogy fenntartsák a kapcsolataikat a vállalataikkal. Sokszor ugyanis éppen a bankok ítélik ügyfeleik hitelképességét gyengébbnek, és így vonnak meg tőlük hiteleket. Ez a válság következménye, hiszen leértékelődtek a vállalatok által nyújtott biztosítékok - mutatott rá Varga István.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.