BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európai minimálbért mindenkinek!

Európai minimálbér nélkül nehezen biztosítható a szociális béke - jelentette ki Kósáné Kovács Magda magyar képviselő az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban.

A válság miatt szűkülő piacon egyre inkább éleződik a verseny, mind a vállalkozások, mind a munkavállalók között - tette hozzá a magyar képviselő. Az Európai Parlament plenáris ülésén a szociális tennivalók kérdéskörét vitatták meg a képviselők.

Kósáné Kovács Magda, az Európai Parlament Szocialista Frakciójának alelnöke írásbeli hozzászólásában kijelentette: „A 2004-es csatlakozás óta minden igyekezetünk ellenére fokozatosan kialakult a versengő szegénység az EU-ban, a gazdasági válság pedig súlyosbította a helyzetet a tagállamok szintjén és a polgárok között egyaránt.

Az ebből származó társadalmi konfliktusok feszegetik a meglévő európai kereteket, hiszen a polgárok jogosan várják el az Európai Unió intézményeitől, hogy azok ne csak a bankoknak segítsenek, hanem számukra is nyújtsanak szociális biztonságot.„  Szerinte a méltó munka és a méltó élet definíciója, a határokon átnyúló kollektív szerződések mind-mind olyan kérdések, amelyekben az Európai Bizottságnak további feladata van.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.