BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felemás állami akciók

Miközben a lehetséges pályázóknak még a tíz százaléka sem indult a kormány meghirdetett munkahelymegőrző pályázatain, elkeserítően nagy arányban nem is tudtak e három programról. Mindez a DGS Global Research és a Boda & Partners Kft. által a mikro-, kis- és középvállalatok körében végzett felmérésből derül ki.

A válaszadók közel fele még készül elbocsátásokra; negyven százalékuk szerint túl bonyolult volt a kiírás. Abban maguk az érintettek is hibásak, hogy nincsenek információs csatornáik ilyen, számukra létfontosságú pályázatokról, ám abban vétlenek, hogy mindhárom kiírás – összesen hatmilliárd forintos – kerete jóval a programok kifutása előtt elfogyott. Vizsgálták azt is, hogy az érintettek mire fordítanák azt a harmincmilliárd forintot, amelyet a kormány a kiemelt beruházások finanszírozásától csoportosított át a válság hatásainak csökkentésére. Negyven százalék a munkahelyek megőrzésére költene. A négy nap munka, egy nap oktatás konstrukcióban a többség szakmunkásokat, értékesítőket és a műszaki szakembereket képezne.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.