BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bónusz a Romániába invitált külföldi turisták után

A Romániába érkező külföldi turisták számának növelésére a turisztikai minisztérium azt tervezi, hogy idén, legkésőbb jövőre, ösztönző bónuszt vezet be – közölte Elena Udrea turisztikai miniszter. Eszerint az utazási irodák minden Romániába hozott külföldi turista után pénzt kapnának.

Ennek összegét nem nevezte meg, de elmondása szerint ez az összeg más országokban személyenként 0,5-5 euró. "Arra gondolunk, hogy legalább 2 eurót kapnának a turisztikai irodák mindenegyes külföldről behozott turista után"- tette hozzá. Udrea hozzátette azonban, hogy a bónusz bevezetésére a román kormány és a pénzügyminisztérium jóváhagyására is szükség van.

Az idei első hónapban 1,47 millió külföldi turista érkezett Romániába, a legtöbben - 39,01 százalékuk - Magyarországról érkeztek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.