BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Buszra szállnak a turisták

Újra népszerű Európában a buszos utazás. Legalábbis erre utal, hogy a magyarországi beutazóturizmusban átlagosan 10-15 százalékos bővülés tapasztalható a buszközlekedésben

Főleg Németország keleti és déli tartományaiból érkeznek így a turisták Magyarországra – mondták lapunknak a cégek –, de sokan jönnek busszal Hollandiából és Romániából is.

Eközben a légitársaságok forgalma alaposan megcsappanhat: a Nemzetközi Légiforgalmi Szövetség becslése szerint a globális utasforgalom nyolc százalékkal csökken az idén. A trend magyarázata: a válság nyomán előtérbe került az olcsóbb buszos utazás, míg a drágább repülést megfontolják a turisták.

A kiutazásban ugyanakkor nem látszik a buszos forgalom erősödése, van olyan cég, amely eddig 40 százalékkal kevesebb magyart szállított a népszerű bolgár, görög és olasz tengerpartokra, mint tavaly.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.