BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

GfK: infláció le, fogyasztói bizalom fel - Dédelgetett remények Németországban

A német fogyasztói bizalomnak jót tett a mostanában szerény ütemű infláció az országban: a GfK piackutató intézet kedden Nürnbergben közzétett fogyasztói hangulati indexének júliusi értéke 2,9 pont lett a június hónap 2,6 pontja után.

Örvendetes, hogy két egymást követő hónapban nőtt az index - húzzák alá a sajtójelentések. Az elemzők nem számítottak javulásra júliusban.

A német gazdaság helyzetének stabilizálódását dédelgető remények jót tettek a hangulatindexnek - értékelte a GfK a júliusi adatot, megjegyezve: kérdés, miként hat majd a mutatóra a munkanélküliség további növekedése a recesszió miatt.

A GfK által számolt több mutató azonban negatív előjelű, még ha javult is az értékük. A jövedelmek változásával kapcsolatos várakozás mutatója például mínusz 3,3 pont volt júliusban a piackutató számításai szerint, igaz, júniusban még mínusz 9,3 pont volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.