BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma egyeztetés lesz az adó- és járulékváltozásokról

A vállalkozások szempontjából legfontosabb adóváltozások a témája a Gazdasági Egyeztető Fórum (GEF) mai ülésének.

Részt vesz a többi között Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, Oszkó Péter pénzügyminiszter és Futó Péter, az MGYOSZ elnöke, a GEF társelnöke.

A vállalkozások szempontjából is sok változás lesz a mostani adóátrendezés keretében. Így emelkedik a társasági adó kulcsát, ám 5 százalékponttal mérséklődik a járulék. Harminc százalékra nő az evakulcs, emelkedik a százalékos eho, miközben megkezdődik a tételes eho kivezetése. A többszörösére nő a rehabilitációs járulék, az ingatlan- és vagyonadó a cégekre is kiterjed majd – hogy csak a legjelentősebben között tallózzunk. Mindezek szóba kerülnek ma.

A Bajnai-kormány felállása óta a mai lesz a második GEF-ülés. A kormány és a piaci szereplők rendszeres konzultációs fórumán, az április 14-in Varga a gazdasági szereplőket arra kérte, hogy konkrét javaslatokat tegyenek a következő ülésekre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.