BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vártnál is elkeseredettebbek az amerikai fogyasztók

A Conference Board által mért fogyasztói bizalmi index a vártnál jobban süllyedt júliusban. A pesszimizmus oka a munkaerőpiac rossz helyzete.

A fogyasztói attitűdöket jelző index júliusban 46,6-re csúszott a júniusi 49,3-ról. A Reuters által 64 elemző bevonásával végzett felmérés eredménye szerint a szakértők az indexet 49,0-re várták.

A jelenlegi helyzetet jelző index 25-ről 23,4-re esett vissza, március óta ez a legalacsonyabb érték, amit a Conference Board ipari csoport mért. Szintén romlott a várakozásokra vonatkzó mutatószám, jelenleg az április óta mért legalacsonyabb értéken, 62,0-n áll.

 Az eredményeket kommentáló elemzés szerint ez a mutató a munkaerőpiac helyzete miatt romlott. Az Egyesült Államokban a megkérdezettek szerint egyre magasabb az olyan munkanélküliek száma, akik nehezen találnak újra állást. Jelenleg a lakosság 48,1 százaléka véli úgy, hogy nehézséget okoz az álláskeresés (az előző hónapban az arány még 44,8 százalék volt). Most már csak a megkérdezettek 3,6 százaléka véli úgy, hogy megfelelő mennyiségű munkahely áll rendelkezésre. Ez a mutató 1983-ban mutatott rosszabb értéket, akkor 2,9 százalék volt az arány.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.