BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vihet élelmiszert Horvátországba - De biztosan érdemes?

Bár idén már vihetnek ki élelmiszert a magyar turisták, nem érdemes cipekedni, mert a boltokban ugyanannyiért lehet megvenni a termékeket, mint itthon.

Nincs jelentős különbség a horvátországi és a magyar árak között. Bár idén már vihetnek ki élelmiszert a magyar turisták, nem érdemes cipekedni, mert a boltokban ugyanannyiért lehet megvenni a termékeket, mint otthon. A kávézók, éttermek, kifőzdék nem emeltek árat, drágulást csak azok éreznek, akik rossz árfolyamon váltják a kunát vagy az eurót – tudósít a hirado.hu.


 
Néhány hónappal ezelőtt még tömegesen jártak át a horvátok a határmenti magyar városokba vásárolni, ugyanis a gyenge forint miatt ez megérte nekik. Akkor még az Adria is jóval drágábbnak tűnt volna a magyarok szemében. Az elmúlt hetek forinterősödése után azonban a tengerparti árak többnyire ugyanolyanok, mint a magyarországiak.

„Örülünk, ha nem veszteséges az üzlet, így is csökkenteni kellett az árainkat, hogy el tudjunk adni mindent” – nyilatkozta a rijekai piac egyik árusa. A Rijekába rendszeresen visszatérő magyarok is ezt tapasztalják. A boltokban a horvát termékek a legolcsóbbak, de az import sem kerül sokkal többe, mint a magyar üzletekben.

A középkategóriás éttermek sem drágultak. Például az egyik kikötő melletti étkezdében a tulajdonos öt éve nem emelt árat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.