BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mától lezárják a Margit-hidat

Pénteken kezdődik a Margit híd felújítása; a híd várhatóan 2010 augusztusáig lesz lezárva az autósok elől.

A főváros egyik legforgalmasabb hídját addig csak a gyalogosok és a tömegközlekedési eszközök használhatják, ezért forgalomkorlátozásokra és torlódásokra kell számítani - adta hírül az Inforádió.

Pénteken a déli óráktól - amikor végeznek a híd takarításával - a helyszínre szállítják azokat a terelőelemeket, amelyek segítségével lezárják a hidat az autóforgalom elől, ekkor helyezik ki a szükséges, behajtást tiltó táblákat is.

Jelentős forgalomkorlátozások várhatók a felújítás ideje alatt, mintegy negyven kereszteződésben hangolják át a jelzőlámpákat. A Margit körútról az autósok a Bem József utcán, illetve a Török utca és az Üstökös utca felé juthatnak le a rakpartra. Becslések szerint az Erzsébet híd és az Árpád híd a Margit híd forgalmának 30-40 százalékát veszi át, ezért a pesti hídfőnél kétsávosról háromsávosra növelik a Váci utat.

A felújítás miatt egyes BKV-vonalakon több jármű közlekedik. Sűrűbben jár például az 1-es villamos, a szentendrei HÉV vonalán pedig napközben hosszabb szerelvények közlekednek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.