BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Karvalits: nem lesz szükség az IMF-hitelre a választásokig

Magyarországnak a következő választásokig nem lesz szüksége arra, hogy igénybe vegye az IMF-hitel fennmaradó részét - fejtette ki Karvalits Ferenc a Reuters által Bécsben rendezett közép-európai befektetési konferencián kedden.

A Magyar Nemzeti Bank alelnöke elmondta: "A hivatalban lévő kormány szeretné megmutatni - s ez a törekvése eddig sikerrel is járt -, hogy vissza tud térni a tőkepiaci finanszírozáshoz" - mondta Karvalits.

"Ezért arra számítunk, hogy a választásokig nem lesz pótlólagos forrásokra szükségünk sem a Valutaalaptól, sem az Európai Uniótól. Ezek csak biztonsági tartalékok" - fejtette ki Karvalits.

Az MNB monetáris tanácsának tagja szerint a nemzeti bank támogatja a gazdaság fellendítését, de a későbbi kamatcsökkentéseknek előreláthatónak és fokozatosnak kell lenniük a befektetők bizalmának megtartása végett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.