BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Milyen lehetőségek vannak Debrecenben és Nyíregyházán? Az osztrákok már készülnek

Érdemes a magyarországi piacot a jelenlegi nehéz körülmények között is intenzíven megdolgozni, és befektetni a fennálló üzleti kapcsolatokba.

Ezt ajánlja az osztrák üzletembereknek Erika Teoman-Brenner, a budapesti osztrák nagykövetség kereskedelmi tanácsosa, egyszersmind az Osztrák Gazdasági Kamara magyarországi kereskedelmi delegátusa, akit a linzi székhelyű Felső-Ausztriai Gazdasági Kamara hetilapja, az OÖ Wirtschaftblatt idézett "Magyarország felkészül a válság utáni időszakra" címmel.

Bár a magyarok nem vágtak bele konjunkturális programba, ilyesmibe mindenekelőtt az EU támogatási pénzalapjait használják fel, amelyek célzott infrastrukturális beruházások megvalósítására és a gazdasági támogatására irányulnak - írja a linzi lap.

Ausztria Magyarország számára Németország és Hollandia után a harmadik legfontosabb külföldi befektető, a külföldi invesztíciók 13 százaléka osztrák.

A kétoldalú kereskedelem is növekedett az utóbbi években. Ausztria tavaly 4,2 milliárd euró értékben bonyolított le exportot Magyarországra. Az OÖ Wirtschaft szerint ennek bővítését szolgálja az az osztrák piacfeltáró út is, amelyre ez év október 15-16-án kerül sor üzletemberek részvételével.

Ez alkalommal jobban megismerhetik majd Magyarország kevésbé fejlett keleti részét.

Információkat kaphatnak majd a Debrecenben és Nyíregyházán kínálkozó lehetőségekről, és tárgyalásokra is nyílik lehetőség magyar döntéshozókkal és potenciális üzleti partnerekkel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.