BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

70 évre emelhetik a nyugdíjkorhatárt az államadósság miatt Nagy-Britanniában

A National Institute of Economic and Social Research (NIESR) kutatóintézet szerint az Egyesült Királyság növekvő adóssága adóemelési kényszerhez és a nyugdíjkorhatár felemeléséhez vezet majd.

Ha azt akarjuk, hogy az adósság csökkenjen 2015-re, a nyugdíjkorhatárt fel kellene emelni 70 évre - érvel a NIESR. A szervezet szerint, ha az államadósság mértéke 2015-re elérné a GDP 93 százalékát, az a következő generációk számára jelentene majd terhet. A szervezet úgy látja, az államadósság miatt bevezetendő szigorítások a korábban tárgyaltnál jóval kiterjedtebbek lesznek.

Az adósság csökkentésére a kutatóintézet azt ajánlja, hogy az áfát terjesszék ki a termékek szélesebb körére és vezessenek be ötéves bérbefagyasztást a közszférában.

A BBC által idézett jelentés szerit a brit gazdaság az év végére ismét növekedésnek indul, a következő évben 1,3 százalékos, 2011-ben pedig 1,5 százalékos pluszt érve el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.