BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét nőtt az amerikai GDP

Véget ért a recesszió az Egyesült Államokban: a gazdaság a harmadik negyedévben a vártnál is erőteljesebb, 3,5 százalékos évesített növekedést produkált.

A fellendülés nem kis részben az autóipar magára találásának, illetve az ezt segítő kormányzati programnak köszönhető.

A kedvező adat hatására megfordult a szélirány a tőzsdéken is, a vezető indexek meredek emelkedést követően pozitív tartományban zártak Európában.Ezalól a BUX sem jelentett kivételt: 3,06 százalékos pluszban, 20 898,66 ponton zárt.

Pedig térségünk kilátásai messze nem olyan kedvezőek, mint a tengerentúliak: a Világbank értékelése szerint a kilábalás ugyan a kelet-közép-európai régióban is megkezdődött, de a fellendülés továbbra is bizonytalan. Az idén még 4,2 százalékos zsugorodásra kell számítania térségünknek, és a növekedés 2010-ben is csak egy százalék körül alakul.

Az amerikai GDP-adatról szóló cikk teljes terjedelemben itt olvasható

A BUX-indexről szóló cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.