BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy hajszálnyival jobb a hangulat

Továbbra is alacsony szinten áll a feldolgozóiparban a beszerzési menedzser index (BMI); a szezonálisan kiigazított októberi adat 48,2 százalék, némileg rosszabb a szeptemberi 49 százaléknál - közölte a Magyar Logisztikai Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).

Kiigazítatlanul a mutató 50,9 százalék, ami gyengébb a szeptemberi 56,4 pontos indexnél.

Az október havi kiigazított index 0,8 százalékponttal alacsonyabb a szeptemberinél, de ezzel együtt is a kedvezőbb értékek közé tartozik 2009-ben. Korábban 1998-ban, 2004-ben és 2008-ban volt 50 pont alatt októberben az index értéke (rendre: 46,7; 48,7; 45,4), a 2008-as érték már a válság kezdetét jelentette.

A szeptemberi adatokban még tükröződött az augusztusi leállások, szabadságolások és karbantartások vége, mely hatások októberre megszűntek, így a szeptemberihez képest kedvezőtlenebb októberi értékek részben ennek is köszönhetőek - áll az MLBKT elemzésében.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.