BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Roncsprogram nélkül is veszik az autókat az amerikaiak

Az amerikai kereskedelmi minisztérium közlése szerint a kiskereskedelmi forgalom 1,4 százalékkal emelkedett októberben. A növekedés jelentős részét az autóvásárlások adták.

Az októberi amerikai kiskereskedelmi adat megmutatta: az autócsere programok végeztével is javul a szektor állapota.

A roncsautók becseréléséért állami támogatást ajánló projekt augusztusban jelentősen megdobta az eladásokat. A program befejeződése jól látszott a szeptemberi adatokon, az autóeladások 2,3 százalékkal csökkentek.

Most 1,4 százalékkal nagyobb forgalmat bonyolítottak a kiskereskedők, az autókat és alkatrészeket leszámítva azonban a növekedés mindössze 0,2 százalék lenne. A Moody’s AFP-nek nyilatkozó elemzője szerint az adatok a szeptemberi eredményekhez képest korrekciót mutatnak. Scott Hoyt hozzátette: jelentős különbségek láthatóak az októberi adatokban. Míg a bútorkereskedők komoly veszteségeket könyveltek el, addig az éttermek forgalma növekedett.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.